Rannikkolaivurikurssi - veneilyä ulkomailla

Aloita vaikka tänään.

… tai lue lisää alta

MITÄ - MISSÄ - MILLOIN

MILLAINEN KURSSI?

Opiskelu tapahtuu verkkokurssilla. Oppitunnit ovat laadukkaita videotunteja, joissa kouluttaja opettaa kartan ja muiden apuvälineiden avulla veneilynperusteita ja navigointitaitoja saaristolaivurikurssin opetusohjelman mukaisesti. Oppituntien jälkeen pääset tekemään opittuihin asiohin liittyviä tehtäviä, joihin löytyy myös mallivastaukset. Oppitunteja on yhteensä seitsemän. Voit opiskella haluamaasi tahtiin, joko intensiivisesti kahdessa viikossa tai rauhassa kahdessa kuukaudessa. Kurssi on käytössäsi kahden vuoden ajan.

KUINKA ALOITAN?

Pääset aloittamaan opiskelun saman tien ostettuasi kurssin. Voit siis aloittaa vaikka tänään ensimmäisestä oppitunnista.  Muista kuitenkin, että täysipainoinen opiskelu vaatii lisäksi kirjan, kartan, astelevyn ja harpin.

MITÄ MUUTA TARVITSEN?

  1. Veneilijän merenkulkuoppi 2 – Rannikkonavigointi (22,50€)
  2. Astelevy (11,40€)
  3. Carta Navigationis, harjoitusmerikartta, uusin painos (13€)
  4. Harppi lyijyllä, Astrofus (11€)

Materiaaleja voit ostaa Suomen Navigaatioliiton verkkokaupasta tai noutaa liiton toimistosta.

ENTÄS TENTTI?

Kurssin jälkeen on mahdollisuus osallistua vapaaehtoiseen navigaatioseurojen järjestämään tenttiin. 2023 ja 2024 tentit järjestetään seuraavasti:

 • 10.02.2023
 • 21.04.2023
 • 22.09.2023
 • 15.12.2023
 • 09.02.2024
 • 19.04.2024
 • 20.09.2024
 • 13.12.2024

 Lue lisää tutkintotenteistä Suomen Navigaatioliiton sivuilta. 

MUUTA OPISKELUSTA
Voit siis opiskella omaan tahtiisi. Useimmille meistä kuitenkin viikoittainen suorittaminen on tehokkainta, joten varaa kalenteristasi pari tuntia aikaa yhdelle tai kahdelle  päivälle viikossa. Yhden oppitunnin läpikäyminen kestää siis noin kaksi-kolme tuntia harjoituksineen.

Joonaksella on monipuolinen 35 vuoden matka- ja kilpapurjehduskokemus sisävesiltä aina Atlantille asti. Hän suhtautuu vesillä liikkumiseen intohimoisesti. Joonas on Suomen navigaatioliiton auktorisoima kouluttaja, jolla on oikeus opettaa saaristolaivuri- ja rannikkolaivurikursseja.

Intohimoisen  ja nöyrän suhtautumisen johdosta uusien ihmisten kouluttaminen veneilyn pariin on hänelle erityisen tärkeää. Tämä näkyy esimerkiksi kurssivideoiden laadussa ja lukuisissa käytännön vinkeissä, joita Joonas kertoo oppilaiden eduksi.

Joonas Tunturi

Auktorisoitu veneilykouluttaja

Tervetuloa opiskelemaan ulkomailla vaadittavia veneilytaitoja!

Shopping Cart
Vieritä ylös