Veneilijöiden seura - nyt verkossa ja koko Suomessa.

Aalto veneilyseura yhdistää veneilijät ja palvelut uudella tavalla verkossa ja vesillä.

Olemme ylpeitä jäsentemme veneilytaidoista ja seuramme veneiden kunnosta.

Jäsenet nauttivat myös Aalto veneilyn palveluista luonnollisesti ensimmäisenä ja parhaaseen hintaan.

Tervetuloa mukaan!

Jäsenyysvaihtoehtoja on kaksi:

JÄSEN

Sinulle, joka haluat mukaan uuteen veneilijäyhteisöön ja oppia paljon uusia veneilytaitoja.

Voit olla myös toisen seuran jäsen.

Kaikki Aalto veneilykurssit

Jäsenyyteen kuuluu kaikki verkkokurssit, eli veneilyn perusteet, saaristolaivurikurssi, rannikkolaivurikurssi ja Meri-VHF -kurssi. Ja myös kaikki tulevat kurssit.

Aalto veneajokortti A/B/C

Tarjoamme kaikille halukkaille jäsenillemme oman taitotasonsa mukaisen Aalto veneajokortin. Tasoja tulee olemaan kolme. Kortit perustuvat auktorisoituihin koulutuksiin.

Yhteisö verkossa ja vesillä

Aalto veneilyseuran yhteisö toimii pääosin verkossa; jäsenten omassa suljetussa Facebook-ryhmässä. Sieltä saat vinkkejä ja apua erilaisiin veneilyasioihin. Vesillä yhteisö tulee myöhemmin toimimaan paikallisesti eri puolilla Suomea.

 79€/vuosi + 100€ liittyminen

JÄSEN + VENE

Sinulle, jolla on vene kaupallisella tai kaupungin venepaikalla tai omassa laiturissa ja haluat käyttöösi kaikki Aalto veneilyseuran palvelut ja edut.

JÄSEN -palvelut

Kaikki normaaliin jäsenyyteen kuuluvat palvelut, kuten kurssit, veneajokortti ja yhteisö. Katso kohta JÄSEN. Lisäksi...

Digikatsastus ja runkokatsastus veneellesi

Veneesi katsastetaan vuosittain SPV:n mallin mukaisesti Aalto venekatsastuksen kehittämän helpon digikatsastuksen avulla. Vene rekisteröidään ja runkokatsastetaan liittymiskaudella.

SPV:n jäsenyys

Aalto veneilyseuraan rekisteröidyllä veneellä on oikeus käyttää seuralippua. Eli saat vaihtaa Suomen lipun seuralippuun. Saat myös oikeuden osallistua purjehduskilpailuihin.

Alennukset ja edut

Merkittävin rahallinen alennus tulee vakuutusmaksusta. Saat tyypillisesti 10%-20% alennusta venevakuutuksesta, kun se on katsastettu.

 139€/vuosi + 200€ liittyminen

+ Molempiin jäsenyyksiin kuuluu lisäksi alennuksia vesillä tapahtuvasta koulutuksesta ja muista kehitteillä olevista omista ja kumppaneiden veneilypalveluista.

Jäseneksi 1-2-3

Olemme pyrkineet tekemään liittymisen helpoksi. Toivottavasti onnistuimme. 🙂

1
LIITY JÄSENEKSI JA MAKSA VERKKOKAUPASSA

Olet tämän jälkeen automaattisesti seuran jäsen.

2
Saat heti kaikki jäsenedut käyttöösi

Pääset tutustumaan verkkosisältöön ja opiskelemaan ensimmäisiä kursseja.

3
Saat sähköpostin, jossa lisätietoa

Kerromme lisää seurasta ja sen toiminnasta.

Kysymyksiä ja vastauksia

Kaikille veneilijöille, jotka haluavat tulla mukaan uudenlaiseen palvelujaan jatkuvasti kehittävään seuraan. Ja niille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään veneilytaitojaan ja huolehtimaan veneensä kunnosta.

Keskitymme erityisesti jäsentemme veneilytaitojen kehittämiseen, veneiden kuntoon ja turvallisuuteen sekä uudenlaisen yhteisöllisyyden luomiseen. Emme puolestaan panosta aikuisten tai juniorien kilpailutoimintaan. Moni seura tekee sitä jo ansiokkaasti.

Kehitämme koko ajan uusia digitaalisia palveluja, jotka tekevät veneilyharrastuksestasi mukavampaa ja helpompaa.

Meillä ei ole kotisatamaa, jonka vuoksi veneesi voi olla jonkin toisen seuran satamassa tai kaupungin paikalla tai vaikka omassa laiturissa.

Olemme seura, joka toimii koko Suomessa.

Toimimme myös pääosin osakeyhtiömuotoisesti ja siten ehkä tavallista seuraa tehokkaammin.

Tuomme seuran sinne missä veneesi on.

Olemme suunnitelleet seuran palvelut sellaisiksi, että ne täydentävät nykyisten seurojen palveluja ja toimintaa, eivätkä niinkään kilpaile.

Eli, ei haittaa vaikka sinä ja veneesi olette jo jossakin toisessa seurassa esimerkiksi hyvän kotisataman vuoksi.

Keväällä ja kesällä 2021 toteutamme veneiden katsastukset niin, että ne ovat jäsenille mahdollisimman helppoja ja erityisesti opettavaisia tilaisuuksia.

Veneesi voi olla missäpäin Suomea vain.

Tästä kuulet alkukeväästä lisää.

Kyllä voit. Mikäli esimerkiksi oman seurasi katsastusajat eivät sovi sinulle, niin voit varata kalenteristamme itsellesi sopivan 30min. ajan. 

Mitä toivoisit uudelta seuralta?

Tammikuussa 2021 tehdyn kyselyn tulokset. Kyselyyn vastasi 168 veneilijää.

1 %

Veneilykursseja ja muita veneilytaitoja  edistäviä palveluja

1 %

Veneen kunnossapitoon tai huoltoon liittyviä palveluja

1 %

Veneen etäkatsastuksen

MIKSI VENEILYN OPISKELU KANNATTAA?

 • Joskus veneilytaidot opittiin ”isältä pojalle”-menetelmällä. Nyt se olisi tietysti ”vanhemmalta lapselle”, mutta maailma on kuitenkin muuttunut ja siksi veneilyn opiskelulle on kasvava tarve.
 • Suomen vesistöt ovat erittäin vaativia verrattuna melkeinpä minne päin maailmaa tahansa. Jotta veneily olisi sekä turvallista että mukavaa, niin täällä osaamista pitää olla.
 • Veneilijöiden määrä on merkittävässä kasvussa, jonka vuoksi kaikilta veneilijöiltä vaaditaan entistä enemmän osaamista ruuhkaisilla väylillä ja satamissa.
 • Veneilytaitojen opiskelusta on tullut onneksi monille paljon helpompaa ja mukavampaa esim. Veneilykurssit.fi-verkkokurssien myötä.
 • Lisäksi saat suurimmilta vakuutusyhtiöiltä 10% alennusta vakuutusmaksusta, joten sillä tyypillisesti jo kattaa koulutuksen hinnan – usein moninkertaisesti.

MIKSI SEURAN JÄSENYYS JA VENEEN KATSASTAMINEN KANNATTAA?

 • Moni haluaa huolehtia omasta ja miehistönsä turvallisuudesta ja siten veneillä mukavammin.
 • Veneen päällikön vastuulla on, että vene on turvallinen ja varusteet ovat kunnossa vallitseviin olosuhteisiin nähden. (Uusi vesiliikennelaki 2020)
 • Vuosittainen tehty opastettu katsastus auttaa pitämään huolta veneestä ja sen varusteista. Ei tarvitse itse miettiä mitäs ne turvavarusteet olivatkaan ja miten niitä käytetään.
 • Saat suurimmilta vakuutusyhtiöiltä 10%-20% alennusta vakuutusmaksusta, joten sillä tyypillisesti jo kattaa katsastuksen hinnan – usein moninkertaisesti.

KENELLE UUSI VENEILYSEURA?

 • Sinulle, joka haluat kuulua seuraan, jossa keskitytään veneilijöiden ja purjehtijoiden kouluttamiseen ja heidän veneidensä kuntoon ja turvallisuuteen.
 • Sinulle, joka haluat saada alan helpoimmat palvelut käyttöösi.
 • Sinulle, joka et ole vielä veneilyseuran jäsen tai sitten olet. 🙂
 • Sinulle, joka haluat nauttia veneilystä mukavasti ja turvallisesti!
1 %

…kyselyyn vastanneista liittyisi joko todennäköisesti tai ehdottomasti seuraan.

”Tervetuloa mukaan uudenlaiseen veneilykerhoon! Teemme kaikkemme, että saat parhaat veneilypalvelut helposti paketoituna.”
Joonas Tunturi
Toimitusjohtaja
”Tervetuloa mukaan! Tehdään yhdessä seura, joka on edelläkävijä veneilijöiden taitojen ja veneiden turvallisuuden osalta.”
Jori Kosonen
Kommodori
Vieritä ylös